Smarta hjälpmedel ger ökad körsäkerhet i mörket

av admin november 2, 2019 Av

Trots klimathysterin så är det många människor i Sverige som är beroende av sin bil. Man behöver ta sig till jobbet, köra barnen till skolan eller handla mat och då är bilen en nödvändighet. Vägarna inom Sverige är under all kritik, framförallt i de större städerna som Stockholm, Malmö och Göteborg. Ute på landet varierar kvalitén på vägarna beroende på vart man befinner sig och belysningen är ofta undermålig vilket kräver hjälpmedel i form av extraljus med antingen led eller xenon som ljuskälla.

Förbättra sikten med led ramp extraljus

Det finns stora fördelar med att skaffa sig ett par extraljus på bilen. Att man förstör bilens utseende är en ganska förekommande åsikt bland bilägare i södra Sverige men uppe i Norr är åsikten snarare raka motsatsen. Om man inte tycker om runda lampor så rekommenderar vi istället att man testar led ramp extraljus som ger ett snyggare resultat på de allra flesta bilfordon. En ramp ger lika mycket ljus som runda lampor men monteringen blir i slutändan betydligt mer diskret.

Vart hittar man bra fordonsbelysning?

Det finns många butiker på nätet som erbjuder fordonsbelysning som till exempel led ramp extraljus, vilket försvårar valet för dig som kund. En butik som en av oss ofta handlar ifrån är b.la Ljusgiganten som är kända för sina varumärken som Oledone, Rigid, X-Vision och W-Light. Leveranserna går snabbt och kundtjänsten är enkel att nå och prata med vilket är en avgörande faktor vid val av butik. Det finns säkert fler butiker som också är bra men endast Ljusgiganten som jag har erfarenhet utav med få undantagsfall.

 

Skillnaden mellan ett webbhotell och en hemsidetjänst

av admin oktober 6, 2019 Av

När man funderar på att skapa en webbsida till sitt företag eller över ett intresse man har, så kan det ofta vara svårt att veta vad man ska välja. Det finns grundläggande 2 alternativ, webbhotell och hemsidetjänst vilket vi ska förklara närmare vad som är skillnaden. En hemsidetjänst kan även involvera en e-shopslösning.

Vad som menas med ett webbhotell

Ett webbhotell är en tjänst som erbjuds där man fritt kan ladda upp färdiga programvaror, eller vanliga filer, tex. html och css-filer på ett utrymme på en servrer som är uppkopplad mot internet. Det ingår ofta även e-postutrymme. Det som är kännetecknande för ett webbhotell är att man aldrig är låst vid ett specifikt webbhotell utan alltid kan flytta sina filer eller programvara till ett annat webbhotell. Ofta kan man aktivera fria open-source program såsom WordPress, med eller utan woocommerce och Prestashop.

Vad är en hemsidetjänst/e-shopslösning

En hemsidetjänst och eller e-shoplösning, är en tjänst där man har en egenutvecklad programvara eller CMS (Content Management System) som är enkel att skapa en webbsida eller e-shop med och där du kan bygga din webbsida med drag och släpp. En hemsidetjänst kan inte kallas för ett webbhotell, eftersom du är låst vid den aktuella tjänsten och sällan kan exportera något till ett vanligt webbhotell. Ett undantag är wordpress.com. En annan viktig aspekt är att du ofta betalar extra för extra funktionalitet på webbsidan.

Fördelar och nackdelar med hemsidtjänst

Fördelen med hemsidetjänst är att du kommer igång snabbt, och det är enkelt att bygga en snygg webbsida, även för den som inte har tidigare kunskap. Nackdelen är att du är låst vid den aktuella aktören och behöver betala extra för specifika funktionaliteter, och därför kan månadskostnaden bli högre än för ett webbhotell i slutändan. När man eventuell kommer till en punkt när man inte längre kan göra det man önskar med webbsidan/webbshoppen, och där man önskar att övergå till wocommmerce och Magento på ett webbhotell, som i princip inte har några begränsningar alls, så behöver man bygga upp allt från grunden på nytt, vilket kan bli kostsamt och ta mycket tid.

Fördelar och nackdelar med webbhotell

Fördelen däremot med ett webbhotell är att du kan välja vad du vill installera, och de program som finns som t.ex. WordPress med Woocommerce har inga begränsningar utan kan byggas ut på det sätt man önskar med s.k. plugins eller tillägg. Dessa tillägg tar inte webbhotellet något extra betalt för utan man betalar enbart för själva webbkontot, dvs utrymmet för programmet. Nackdelen är att de flesta program inkl. WordPress kanske vara svåra att lära sig och har ofta en inlärningströskel som man behöver komma över. Men i långa loppet tjänar man in den tid det tog att bygga upp sidan och man är alltid fri att flytta sin programvara vart man vill. Månadskostnaden blir dessutom ofta betydligt lägre mot en hemside- eller webbshopstjänst.

Ett diskussionsforum för alla tänkbara ämnen

av admin april 5, 2018 Av

På denna webbplats kommer du att ha möjlighet att läsa om olika ämnen. Nedan ser du ett klipp av Joe Rogans Show som är en megasuccé på nätet, och tanken är att vi ska erbjuda våra svenska läsare något i samma stil och anda. Skillnaden är att all information ska finnas tillgänglig i digital form, intressanta och djupgående artiklar om teknik, inredning, fordon, fysik m.m kommer att finnas tillgängligt väldigt snart.

https://www.youtube.com/watch?v=NR5ODNDtGTA